Derfor er krill vår beste kilde til omega-3

En av verdens reneste kilder til omega-3 fiskes blant ismassene i Antarktis.
Krillfisket anses å være svært bærekraftig.

Det er ingen hemmelighet at omega-3 er et av de viktigste næringsstoffene du kan tilføre kroppen din. Siden midten av 1800-tallet har nordmenn svelget spiseskjeer med tran, og forskere, leger og ernæringsfysiologer er alle enige om at omega-3 spiller en viktig rolle for å opprettholde en god helse.

Tradisjonelt sett har de av oss som ikke spiser nok fisk fått dekket omega-3-behovet vårt ved hjelp av fiskeolje – enten i flytende form eller i form av kapsler.

Men hva om det finnes en bedre kilde til omega-3 enn fiskeolje?

Det er tid for å bryte med tradisjonen

Vi nordmenn er glade i tradisjoner, og mange av oss tar nok tran enkelt og greit fordi det er det vi kjenner til. Det er det vi alltid har tatt, og det er det vi kjenner til.

Og viktigst av alt: Fiskeoljen i tran er proppfull av de lange, flerumettede fettsyrene dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA) som gjør underverker for helsa vår.

Men betyr det faktum at fiskeolje er en god kilde til omega-3 nødvendigvis at det er den beste?

Det enkle svaret på dette spørsmålet er «nei». Fisken vi er så glade i må nemlig se seg slått av et lite antarktisk krepsdyr kalt krill.

Krill – neste generasjon omega-3

Krill er den beste kilden til omega-3 vi kjenner til i dag. I likhet med fiskeolje inneholder krill en høy konsentrasjon av DHA og EPA, men oljen vi får fra dette lille krepsdyret har i tillegg gode kvaliteter vi ikke finner i tradisjonell fiskeolje.

Hvorfor er omega-3 så viktig?

Det finnes mange gode grunner til å få i seg rikelig med omega-3.

Omega-3 bidrar til å opprettholde:

  • Normal hjernefunksjon
  • Normalt syn
  • Hjertets normale funksjon
  • Normalt blodtrykk
  • Normale triglyseridnivåer i blodet.

For det første befinner krillen seg nær bunnen av næringskjeden, og utsettes derfor ikke for de samme miljøgiftene som større fisk og sjødyr. Kombinert med et relativt kort livsløp gjør dette at krill er en mye renere kilde til omega-3.

En annen ting som gir krilloljen et overtak over fiskeoljen er selve oppbygningen av fettsyrene.

Omega-3 i fiskeolje er pakket som triglyserider, og trenger derfor ekstra bearbeiding i kroppen før de kan utnyttes. Omega-3 i krillolje pakkes på sin side som fosfolipider, som kan tas opp i kroppen umiddelbart.

Et fint bilde på dette er å se for seg fettsyrene i fiskeolje som småstein, som kroppen må bryte ned til sand før de kan benyttes. Får du derimot omega-3-fettsyrene dine gjennomen krillolje er disse allerede brutt ned til sand.

Med andre ord er krillolje ikke bare en renere kilde til omega-3, den er også langt mer effektiv.

Inneholder et kraftig antioksidant

Sist men ikke minst er krillolje proppfullt av den kraftige antioksidanten astaxanthin – et naturlig fargestoff som blant annet gir laks, kreps, hummer og krill sin naturlige rødlige farge.

Astaxanthin fungerer som en beskyttelse mot sollys (raudåta utnytter det som solkrem når den stiger opp fra havbunnen hver vår). Det fungerer slik at det angriper aktivt oksygen og forhindrer oksidasjon.

Vi utnytter disse egenskapene som en naturlig stabilisator i Polarkrill. Det er naturens egen måte å sørge for at oljen holder lenge, og har en frisk og god kvalitet.

Polarkrill

To krillkapsler om dagen dekker ditt daglige behov for omega-3 og vitamin D.

Polarkrill er et naturlig kosttilskudd som kombinerer fiskeolje og krillolje.

Polarkrill er utviklet for å fungere optimalt i nordiske forhold, og har i løpet av de siste seks årene vokst frem til å bli et av markedets ledende omega-3-tilskudd. I dag får over 40.000 nordmenn dekket sitt behov for omega-3 og vitamin D, samt en god dose astaxanthin, ved å ta to krillkapsler daglig.

Prøv POLARKRILL i 60 dager

kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.