Studier
Det er gjort mange studier på omega-3-fettsyrer og viktigheten av å få i seg omega-3-fettsyrer fremheves verden over.
Polarkrill inneholder de essensielle omega-3-fettsyrene EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre). I tillegg til 10 μg vitamin D og 2 mg astaxanthin.
De to fettsyrene EPA og DHA har dokumentert virkning på hjerte- og karsykdommer og hjerne- og synsfunksjoner.
EPA er viktigst for hjerte- og karsykdommer, mens DHA er viktigst for hjerne- og synsfunksjoner. Alle mennesker har både EPA og DHA i alle kroppens celler, men kroppen klarer i liten grad å produsere nok av disse fettsyrene selv.
Desto viktigere er det å få i seg disse essensielle fettsyrene i kostholdet.
EFSA, som er EUs mattryggsorgan, anbefaler friske personer et inntak av marint omega-3 på 250 mg for å forebygge hjerte- og karsykdommer.
DHA og EPA bidrar til å
- Opprettholde normalt blodtrykk
- å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet
- hjertets normale funksjon
- å opprettholde normal hjernefunksjon
- å opprettholde normalt syn
- å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet
- Mors inntak av dokosaheksaensyre (DHA) bidrar til normal utvikling av hjernen hos fostre og diende spedbarn.
Vitamin D bidrar til:
- normalt opptak/utnyttelse av kalsium og fosfor
- normale kalsiumnivåer i blodet
- bidrar til å opprettholde normale knokler
- å opprettholde normal muskelfunksjon
- å opprettholde normale tenner
- immunsystemets normale funksjon
- Vitamin D spiller en rolle i celledelingsprosessen
Anitoksidanten astaxanthin
Astaxanthin er sterk antioksidant. Det er astaxanthin som gir den røde og rosa fargen til bl.a. laks, ørret, reker og krill
2-16 mg beskytter cellene i kroppen og hjelper til med å opprettholde immunforsvaret.
Polarkrill inneholder 2 mg astaxanthin.