Studier

Det er gjort mange studier på omega-3-fettsyrer og viktigheten av å få i seg omega-3-fettsyrer fremheves verden over. 

Polarkrill inneholder de essensielle omega-3-fettsyrene EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre). I tillegg til 10 μg vitamin D og 2 mg astaxanthin. 

De to fettsyrene EPA og DHA har dokumentert virkning på hjerte- og karsykdommer og hjerne- og synsfunksjoner. 

EPA er viktigst for hjerte- og karsykdommer, mens DHA er viktigst for hjerne- og synsfunksjoner. Alle mennesker har både EPA og DHA i alle kroppens celler, men kroppen klarer i liten grad å produsere nok av disse fettsyrene selv. 

Desto viktigere er det å få i seg disse essensielle fettsyrene i kostholdet. 

EFSA, som er EUs mattryggsorgan, anbefaler friske personer et inntak av marint omega-3 på 250 mg for å forebygge hjerte- og karsykdommer. 

DHA og EPA bidrar til å 

  • Opprettholde normalt blodtrykk
  • å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet
  • hjertets normale funksjon
  • å opprettholde normal hjernefunksjon
  • å opprettholde normalt syn
  • å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet
  • Mors inntak av dokosaheksaensyre (DHA) bidrar til normal utvikling av hjernen hos fostre og diende spedbarn.

Vitamin D bidrar til:

  • normalt opptak/utnyttelse av kalsium og fosfor
  • normale kalsiumnivåer i blodet
  • bidrar til å opprettholde normale knokler
  • å opprettholde normal muskelfunksjon
  • å opprettholde normale tenner
  • immunsystemets normale funksjon
  • Vitamin D spiller en rolle i celledelingsprosessen

Anitoksidanten astaxanthin

Astaxanthin er sterk antioksidant. Det er astaxanthin som gir den røde og rosa fargen til bl.a. laks, ørret, reker og krill

2-16 mg beskytter cellene i kroppen og hjelper til med å opprettholde immunforsvaret. 

Polarkrill inneholder 2 mg astaxanthin.