5 gode grunner til at du bør ta omega-3

Det er ikke uten grunn at omega-3 er den mest populære, og oftest brukte, ingrediensen i kosttilskudd her til lands. Omega-3 er et av næringsstoffene det er forsket mest på verden over, og de sunne fettsyrene tilegnes en rekke vitenskapelige dokumenterte helseeffekter.

Enten du er gammel eller ung, mann eller kvinne, bør omega-3 være en naturlig del av kostholdet ditt. Dersom du ikke spiser fet fisk minimum to til tre ganger i uken er den enkleste måten å sørge for at man dekker dagsbehovet utvilsomt å ta omega-3 i form av kosttilskudd.

Fordi omega-3 spiller en viktig rolle i så mange aspekter forbundet med god helse, kan det kanskje være vanskelig vite akkurat hvorfor du bør sørge for å få i deg nok av det helsebringende næringsstoffet.

Derfor har vi laget en liste med 5 gode grunner til at du bør ta omega-3:

1. Produseres ikke i kroppen

Betennelser - Polarkrill - Vitamail

Til tross for at omega-3-fettsyrer bidrar til å beskytte samtlige celler i kroppen vår, kan ikke menneskekroppen produsere det viktige næringsstoffet på egen hånd. Det må tilføres gjennom kosten, og den beste kilden til omega-3 er fet fisk som laks, sild, ørret, makrell, ansjos og sardiner.

Dersom du ikke spiser fet fisk jevnlig ganger i uken anbefales det derfor at du tar omega-3 i form av kosttilskudd.

2. Forebygger hjerte- og karsykdommer

Hjerte- og karsykdommer - Polarkrill - Vitamail

Omfattende forskning har gitt oss sterke bevis for at en omega-3-rik diett kan redusere risikoen for alvorlige hjerte- og karsykdommer.

Studier har vist at personer med et kosthold som inneholder rikelig med omega-3 ofte har høyere nivåer av det gode kolesterolet HDL, og lavere nivåer av usunne triglyserider – fettsyrer i blodet som blant annet kan føre til blodpropp.

En prospektiv blindstudie viste at et sunt balanseforhold på 4:1 mellom omega-6 og omega-3 (med et normalt vestlig kosthold er dette forholdet gjennomsnittlig 15-16,7:1), kan assosieres med en reduksjon i dødelighet på hele 70%.

3. Tar vare på synet ditt

Makuladegenerasjon - Polakrill - Vitamail

En studie gjort i forbindelse med forskning på diabetes viste at et sunt inntak av omega-3 kan forebygge utviklingen av makuladegenerajon – en alvorlig skade på skarpsynssenteret i øyets netthinne. Dette er en tilstand vanligvis oppstår når vi blir gamle, og er den ledende årsaken til blindhet og svaksynthet i Norge i dag.

DHA bidrar til å opprettholde normalt syn.

4. Stabiliserer blodtrykket

Blodtrykk - Polarkrill - Vitamail

Gjentatte studier har vist at omega-3 kan ha en stabiliserende effekt på blodtrykket blant både kvinner og menn i alle aldre.

En større analyse av 17 studier med til sammen 1524 deltagere, gjort i 2012, konkluderte med at omega-3 viste en betydelig reduksjon av blodtrykket i personer med høyt blodtrykk, og ingen betydelig forandring blant personer med normalt blodtrykk.

DHA og EPA bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

5. Sørger for normale triglyseridnivåer i blodet

Hud, hår og negler - Polarkrill - Vitamail

Normalt triglyseridnivå i blodet er under 1,7 mmol/L når en prøve er tatt fastende. Moderat forhøyet triglyseridnivå er 1,7-10 mmol/L, og kan gi økt risiko for hjerte- og karsykdom.

Et daglig inntak av 250 mg DHA og EPA bidrar til å opprettholde normale triglyseridnivåer i blodet.

 

Så hvilket omega-3-tilskudd bør jeg velge?

Polakrill er et av markedets ledende omega-3-tilskudd, utviklet for å fungere optimalt under nordiske forhold. Over 30.000 nordmenn nyter i dag de gode helseeffektene av å ta to krillkapsler om dagen, og populariteten bare vokser og vokser.

Som navnet antyder er Polakrill basert på krillolje – en av de beste kildene til omega-3 vi kjenner til. Fordi krillen er nær bunnen av næringskjeden utsettes den ikke for de samme miljøgiftene som større fisk og sjødyr, og er derfor en av verdens reneste kilder til omega-3.

De gode fettsyrene i krillolje er også vannløselige, noe som betyr at kroppen kan bryte ned og utnytte oljen raskere og mer effektivt enn omega-3-tilskudd av ren fiskeolje.

I tillegg til en god dose omega-3 inneholder Polarkrill også rikelige mengder av den kraftige antioksidanten astaxanthin, og daglig anbefalt dose av «supervitaminet» vitamin D. Denne kombinasjonen gjør Polarkrill til et av de helsemessig mest gunstige kosttilskuddene tilgjengelig på det norske markedet.

Prøv POLARKRILL i 60 dager

kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.