Omega-3 kilde

De fleste vet at det er viktig å få i seg nok omega-3-fettsyrer. Men hva er egentlig en god omega-3 kilde?

Vi må få i oss omega-3 gjennom kosthold, da kroppen ikke kan produsere tilstrekkelig mengde på egenhånd.

Naturlige kilder til omega-3

De tre viktigste omega – 3- fettsyrene for mennesket er alfalinolensyre (ALA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA).

ALA er en kort flerumettet fettsyre vi får fra vegetabilske kilder, og spesielt fra grønne planter, frø og oljer. Kroppen kan ikke produsere denne fettsyren selv, og kan heller ikke nyttiggjøre seg av den. ALA-fettsyren må derfor omdannes til EPA og DHA før den kan ha noen funksjon i kroppen. Det vil si at ALA ikke er like effektivt som EPA og DHA.

God omega-3 kilde

De marine fettsyrene kalles EPA og DHA , og er lange, flerumettede fettsyrer. De beste kildene er fet fisk som laks, sild, ørret, makrell, ansjos og sardiner. Det er de marine fettsyrene EPA og DHA vi er ute etter når vi tar tran eller et tilsvarende kosttilskudd.

Kroppen danner begrensede mengder DHA og EPA og det er viktig å føre til gjennom kosten. De som spiser lite fet fisk bør ta et daglig tilskudd av tran eller andre omega-3 tilskudd, i følge helsedirektoratet.

Det er fettsyrene EPA og DHA som er viktige for god hjertehelse, synsfunksjon og hjernen.

Bør du fortsette å ta tran eller annen fiskeolje?

Den siste tiden har krill blitt et populært valg til bruk i blant annet kosttilskudd for å få i seg omega-3.  Dette er fordi krillen er nær bunnen av næringskilde, og livnærer seg på plante- og dyreplankton. Dette gjør at den ikke er utsatt for miljøgifter på samme måte som større sjødyr og fisk.

Oljen fra krill er derfor ikke bare rik på omega-3, men også svært ren. I tillegg til omega-3-fettsyrer inneholder krillen rikt med antioksidanter astaxanthin.

I Polarkrill er det en blanding av krillolje og fiskeolje slik at du får nok EPA og DHA til å dekke ditt daglige behov. I tillegg til antioksidanten astaxanthin, inneholder Polarkrill D-vitamin.

Prøv POLARKRILL i 60 dager

kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.