Krillolje

Lenge var det kun tran som gjaldt for de fleste nordmenn.  Kosttilskuddet har blitt brukt i mange år på grunn av gode helsefordeler. Men mye har skjedd på markedet siden tran var en naturlig følgesvenn til kostholdet.

De siste årene har vi som forbrukere blitt mer kvalitetsbevisste, og vi er i tillegg opptatt av å få i oss nok av de gode næringsstoffene.

Krillolje er ikke lenger en nyhet, og med 838 760 sendte forsendelser siden 2009 har Vitamail vært en av Norges fremste leverandører av omega-3-kosttilskudd med krillolje i ett tiår.

Flere og flere velger krillolje

Hva er så grunnen til at mange velger krillolje som kilde til omega-3?

  • Krillen er mindre utsatt for miljøgifter
  • Rik på omega-3-fettsyrer
  • Høyt innehold av DHA
  • Tas effektivt opp i kroppen

Tradisjonell fiskeolje kommer fra fet fisk som sardiner og sild, eller torskelever. Krillolje kommer fra krepsdyret krill.

Hvor kommer krillolje fra?

Krillen er en gruppe virvelløse kreppsdyr som ligner litt på reker, og finnes i alle verdenshav. Avhengig av arten, kan krill bli opptill 6 cm lang.

Ved fakultetet for helsefag ved Høyskolen i Oslo og Akershus har Stine Marie Ulven forsket på krillolje. Den nye forskningen tyder på at kroppens opptak av omega-3 er mer effektivt fra krillolje enn fra fiskeolje. Les mer om studiet på forskning.no sin egen hjemmeside.

– Resultatene våre tyder på at du kan klare deg med en lavere dose omega-3 i form av krill enn i form av fiskeolje, sier Stine Ulven, leder for Senter for kontrollerte koststudier.

På bunnen av næringskjeden

Krillen er en viktig matressurs for blant andre fisk, pingviner, hvaler, sel og sjøfugl. Det vil si at krillen er nærere bunnen av næringskilden enn fisk. Krillen selv livnærer seg på plante- og dyreplankton.

Dette gjør at den ikke er utsatt for miljøgifter på samme måte som større sjødyr og fisk. Oljen fra krill er derfor rik på omega-3, i tillegg til å være svært ren.

Krillolje inneholder også mer av omega-3-fettsyren DHA, som har vist seg å være ekstra godt for hjerne og syn.

Prøv POLARKRILL i 60 dager

kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.