Hvorfor skal vi få i oss nok omega-3?

Omega- 3 spiller en viktig rolle for de viktigste organene og funksjonene i kroppen vår. Vi kan ikke lage disse fettsyrene selv så det er viktig å få i seg nok gjennom kosten.

Her er seks gode grunner til at du bør få i deg nok omega-3 fettsyrer!

1. Med nok omega-3 kan du bli kvitt ubehag i kroppen

«La mat være din medisin» sa greske Hippokrates, legekunstens far.

Opplever du ubehag i kroppen kan du implementere flere ingredienser i kostholdet som kan bedre disse ubehagene. samtidig som du bevisst velger bort matvarer som kan øke de. Mye mettet fett, raffinert mel og sukker er assosiert med negative virkninger på kroppen.

Middelhavskost med mye omega-3-fettsyrer fra fet fisk er ofte portrettert som et sunt kosthold. Ettersom vi ikke produserer dette selv, er det viktig at vi får det i oss gjennom kosten.

2. Viktig for immunforsvar og vekst å få nok omega-3

Ødelagte søppelproteiner inne i cellene våre kan føre til sykdom og omega-3 hjelper cellene med å fjerne disse skadelige stoffene.

Polarkrill inneholder også D-vitamin som bidrar i vedlikeholdet av immunforsvaret.

3. Hjerte- og kar

Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til hjertets normalfunksjon.

Omega-3 kan virke gunstig på hjertets aktivitet og gi en positiv endring i fettsammensetning i blodet, og hjelper til med å bevare hjertet og et sunt kretsløp.

4. Hjernen er avhengig av nok omega-3

Hjernen er en muskel vi trener opp gjennom hele livet. Det skjer stadig omstrukturering i hjernen og hjernens plastisitet er dens evne til å forme seg og skape nye nervebaner.

Omega-3-fettsyrer er viktig for hjernens struktur og funksjon. Det er viktig å få i seg nok omega-3-fettsyrer for å sikre normal utvikling og optimal funksjon av hjernen gjennom hele livet.

Les mer om omega-3-fettsyrer og hjernen i denne artikkelen på forskning.no.

5. Synsfunksjon

Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde synets normalfunksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.

6. Hud, hår og negler

Kroppen vil først forsyne de viktigste organene med de omega-3-fettsyrer. Derfor kan et symptom på mangel være tørr hud, tørt hår og flisete negler.

Prøv POLARKRILL i 60 dager

kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.