Hvorfor skal vi få i oss nok omega-3?

Omega- 3 spiller en viktig rolle for de viktigste organene og funksjonene i kroppen vår. Vi kan ikke lage disse fettsyrene selv så det er viktig å få i seg nok gjennom kosten.

Her er seks gode grunner til at du bør få i deg nok omega-3 fettsyrer!

1. Med nok omega-3 dempes betennelser i kroppen

«La mat være din medisin» sa greske Hippokrates, legekunstens far.

Sliter du med betennelser i kroppen kan du implementere flere ingredienser i kostholdet som demper betennelser samtidig som du bevisst velger bort matvarer som kan øke betennelse. Mye mettet fett, raffinert mel og sukker er assosiert med høyere nivå av betennelsesstoffer i blodet.

Middelhavskost med mye omega-3-fettsyrer fra fet fisk er ofte portrettert som et sunt kosthold. Områder der dette kostholdet er utbredt er det lavere dødelighet og mindre hjertesykdom.

2. Viktig for immunforsvar og vekst å få nok omega-3

Ødelagte søppelproteiner inne i cellene våre kan føre til sykdom og omega-3 hjelper cellene med å fjerne disse skadelige stoffene.

Polarkrill inneholder også D-vitamin som bidrar i vedlikeholdet av immunforsvaret.

3. Hjerte- og karsykdom

Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til hjertets normalfunksjon.

Omega-3 kan virke gunstig på hjertets aktivitet og gi en positiv endring i fettsammensetning i blodet, og hjelper til med å bevare et friskt hjerte og et sunt kretsløp.

4. Hjernen er avhengig av nok omega-3

Hjernen er en muskel vi trener opp gjennom hele livet. Det skjer stadig omstrukturering i hjernen og hjernens plastisitet er dens evne til å forme seg og skape nye nervebaner.

Omega-3-fettsyrer er viktig for hjernens struktur og funksjon. Det er viktig å få i seg nok omega-3-fettsyrer for å sikre normal utvikling og optimal funksjon av hjernen gjennom hele livet.

Les mer om omega-3-fettsyrer og hjernen i denne artikkelen på forskning.no.

5. Synsfunksjon

Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde synets normalfunksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.

6. Hud, hår og negler

Kroppen vil først forsyne de viktigste organene med de omega-3-fettsyrer. Derfor kan et symptom på mangel være tørr hud, tørt hår og flisete negler.

Prøv POLARKRILL i 60 dager

kun 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.