Høykonsentrert omega-3

Høykonsentrert omega-3

Når man først velger å benytte seg av et omega-3 kosttilskudd vil man gjerne velge det beste. Du har kanskje sjekket innholdsstoffer opp mot hverandre, og vurdert om du skal prøve fiskeolje, krillolje eller noe annet?

De fleste ønsker å benytte seg av et høykonsentrert omega-3 produkt med høyt innhold av stoffene EPA og DHA. Et slikt produkt vil gi deg mye for pengene, og nok omega-3 fettsyrer til å at du kan oppnå positiv helseeffekt.

Men i tillegg til høyt innhold av eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), er det en faktor til som spiller inn på hvor god effekt du får av ditt omega-3 produkt.

Vi har sett at en kombinasjon av høykonsentrert omega-3 fra fiskeolje og krillolje gir en ekstra god effekt. Krilloljens struktur kan nemlig påvirke opptaket.

Med 838 760 sendte forsendelser siden 2009 har Vitamail vært en av Norges fremste leverandører av omega-3-kosttilskudd med krillolje i ett tiår.

Fiskeoljen vi benytter oss av inneholder store mengder EPA og DHA, og er et høykonsentrert omega-3 produkt. I tillegg inneholder Polarkrill krillolje.

Krillolje er bundet med fosfolipider, og denne artikkelen fra forskning.no sier at man trenger mindre mengder krill for å oppnå samme resultat.

– Resultatene våre tyder på at du kan klare deg med en lavere dose omega-3 i form av krill enn i form av fiskeolje, sier Stine Ulven, leder for Senter for kontrollerte koststudier. 

I fiskeolje er omega-3-fettsyrene bundet til triglyserider som gjør at oljen blir liggende øverst i magesekken. Krillolje er bundet med fosfolipider som lar oljen blande seg med maten og innholdet i magesekken. Krillolje tas derfor meget effektivt opp i kroppen.

Et kombinasjonsprodukt av høykonsentrert Omega-3 og Krillolje, og gir deg dermed det beste fra begge verdener.

Krillolje har i tillegg disse egenskapene:

  • Krillen er mindre utsatt for miljøgifter
  • Rik på omega-3-fettsyrer
  • Høyt innehold av DHA

 

Er det noen ulemper med høykonsentrert Omega-3?

Jo høyere konsentrasjonen er, jo lettere har oljen for å oksidere. Om fettsyrer i oljen oksiderer dannes det harskningsstoffer vi ikke vil ha i oss. Harskningsstoffene er molekyler som smaker og lukter intens.

Derfor har våre produktutviklere økt mengden av en av naturens sterkeste antioksidanter, astaxanthin i Polarkrill. Astaxanthin jakter frie radikaler og forhindrer oksidasjon. Dette forhindrer harskning naturlig. I tillegg, tredjepart testes produktene kontinuerlig for å være sikre på at produktkvaliteten alltid er på topp.

I Polarkrill får du i tillegg helsedirektoratets daglige anbefaling av vitamin-D. To kapsler Polarkrill vil altså gi deg høykonsentrert omega-3-fettsyrer fra fiskeolje, krillolje, vitamin-D og antioksidant.